3. İlk Adımlar: Fırça ve Bez Kullanımı

3. İlk Adımlar: Fırça ve Bez Kullanımı 3. İlk Adımlar: Fırça ve Bez Kullanımı, Fırça bakımı nasıl yapılır?, 2 yaş diş fırçası nasıl olmalı?, Kuru fırça tekniği nedir?, Diş fırça temizliği nasıl yapılır?, İlk diş fırçası nasıl olmalı?

Fırça bakımı nasıl yapılır?

Fırça bakımı nasıl yapılır?, Fırçalarınızı ılık suyun altında baş aşağı şekilde tutun. Dik tuttuğunuzda fırça kıllarını fırçaya yapıştığı yer zarar görebilir, bu da fırçanızın ömrünü kısaltır. Temizleyicinin üzerine sıvı sabun ya da şampuan benzeri bir temizleyici ürün uygulayın. Islak fırçanızı temizleyicinin tırtıklı yüzeyine sürterek köpürtün.

2 yaş diş fırçası nasıl olmalı?

2 yaş diş fırçası nasıl olmalı?, 4 ila 6 aylıkken ilk dişleri çıkmaya başladığında Oral-B 0-2 Yaş Bebekler İçin Winnie the Pooh diş fırçası gibi ekstra yumuşak kıllara sahip bir diş fırçasına geçin.

Kuru fırça tekniği nedir?

Kuru fırça tekniği nedir?, Dry brush, tam kuru değil de kısmen kuru olan yine de çok az boya tutan boya fırçasını çok tutacak şekilde kullanıldığı bir boyama tekniğidir.

Diş fırça temizliği nasıl yapılır?

Diş fırça temizliği nasıl yapılır?, Haftada bir kez fırçayı karbonatlı suda bekletmek, derinlemesine temizlik sağlar. Karbonat, fırçanın üzerindeki bakterileri öldürerek hijyen sağlar. Sirke ile temizlik yapmak da etkili bir yöntemdir. Fırçayı sirke içinde 10-15 dakika beklettikten sonra iyice durulamak gereklidir.

İlk diş fırçası nasıl olmalı?

İlk diş fırçası nasıl olmalı?, Bebeğinizin ilk diş fırçası

Bebeğinizin ilk dişleri görünmeye başlamadan önce bile, faydalı ağız sağlığı alışkanlıkları uygulamaya başlayabilirsiniz. Bebeğinizin diş etlerini temizlerken yumuşak kıllı bir bebek diş fırçası veya parmak diş fırçası kullanın ve hafif bir dokunuş uygulayın.


1 yaşındaki çocuğun dişleri nasıl fırçalanır?

1 yaşındaki çocuğun dişleri nasıl fırçalanır?, Yemeklerden sonra ve yatmadan önce temiz, nemli, gazlı bir bezle yavaşça dilinin önünü ve ilk çıkan dişlerini silin. Diş fırçaları da kullanabilirsiniz ama çok yumuşak olmalı. Diş macunu kullanabilirsiniz ama sadece suyla da temizleyebilirsiniz.

Parmak fırça ne zaman kullanılır?

Parmak fırça ne zaman kullanılır?, Diş fırçalama yeteneği olmayan çocukların dişleri sürerken veya sürdükten sonra dişlerinin fırçalanması amacıyla parmak fırçalar kullanılabilmektedir. - Fırçalama sırasında florlu veya florsuz pirinç tanesi kadar diş macunu kullanılabilir. - Buzdolabında 4-5 dereceye kadar soğutulmuş parmak fırçalarının sırt kısmı ile ...

Diş fırçalama tekniği nedir?

Diş fırçalama tekniği nedir?, Fırçayı dişeti çizgisine 45° açı ile tutarak diş yüzeylerini dişetinden dişe doğru fırçalayın. Tüm dişlerin dışını, içini ve çiğneme yüzeyini ileri doğru kısa hareketler kullanarak nazikçe fırçalayın. Bakterileri uzaklaştırmak ve ferah bir nefese kavuşmak için dilinizi önden arkaya doğru nazikçe fırçalayın.

Fırça ıslatılır mı?

Fırça ıslatılır mı?, Boya yaparken fırçanın ıslatılıp ıslatılmayacağı, tercih edilen boya türüne bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Hazırlanan boya su bazlı ise fırçanın ıslatılmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Ancak sentetik incelticiler ile hazırlanan çeşitlerde boya fırçası kesinlikle ıslatılmamalıdır.

Doğru kuru fırçalama nasıl yapılır?

Doğru kuru fırçalama nasıl yapılır?, · Kuru fırçalama kuru cilt üzerinde yani tercihen duş almadan hemen önce uygulanmalıdır. · Fırçalama her zaman kalbe doğru yapılmalıdır. · Bacaklardan ve kollardan başlayarak yukarıya doğru, karın ve sırt bölgesinde ise dairesel hareketlerle masaj yapılabilir. · Her bir bölgeyi 3-5 dakika boyunca fırçalamak yeterlidir.